16. 05. 25

Vogezen

Vogezen, 26 juni t/m 30 juni 2013

Woensdag 26 juni

Terwijl Marcel zijn Bakbeest de Juliana van Stolberglaan op draaide, draaiden Chiel en ik ons nog een keer om (voor de duidelijkheid, in twee verschillende bedden in twee verschillende huizen). Vanwege mijn nekklachten had ik namelijk besloten om met de auto te gaan. Zou het fietsen niet (elke dag) lukken, dan zou ik mezelf toch nog nuttig kunnen maken als gids bij lastige afslagen. Achteraf bleek dit niet nodig, maar achteraf kijk je een koe in de kont.

Volgens de overlevering verliep het inladen van de bus ditmaal moeizaam, maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat er zich meer deelnemers dan ooit hadden opgegeven. En meer deelnemers betekent meer fietsen. Er was nu zelfs een aanhanger achter de bus nodig, wat Jos Hoebe de mogelijkheid gaf twee fietsen en een fietskarretje mee te nemen. Hij had het plan om de terugweg per fiets te doen, maar helaas ging dat niet door omdat hij zich onvoldoende fit voelde. De bus vertrok uiteindelijk om 5.50 uur uit Alkmaar, overigens slechts 5 minuten later dan vorig jaar.

Zelf vertrok ik rond 8.30 uur richting Hoogkarspel en klokslag 9.00 uur reden we richting Watertoren om vervolgens Hoogkarspel te verlaten. Op dat moment had de bus de eerste stop al achter de rug en om 9.30 uur reed die België in. Die grens passeerden Chiel en ik pas om 12.35 uur, na een bakkie koffie in de buurt van Weert. We hadden toen onze eerste file op de ring Amsterdam ook al achter de rug. Ook bij Arlon ging het weer mis, een 8 km. lange file kostte ons bijna een halfuur. De achterstand op de bus bij de Luxemburgse grens bleef hierdoor vrijwel onveranderd, de bus passeerde die om 11.30 uur, wij om 14.25 uur. Effe goedkoop de tank volgooien en rijden maar weer. Om 14.50 uur reden we het beloofde land in, de bus deed dat 2 uur eerder. Dat verschil bleef zo, wat betekende dat wij om 17.15 uur bij het hotel arriveerden.

Na wat handen schudden, het uitpakken van de auto en het inrichten van ons tijdelijke verblijf was het bijna al tijd voor het diner. Iets waar John in het buitenland altijd erg naar uitkijkt en wij daarom ook! De termen “rabbig eten” en “kattevoer” vlogen al snel weer over tafel maar al met al was het toch best wel te eten, bovendien was er ook brood! Na het eten keerde een evenement van vorig jaar terug, petje op, petje af. Vorig jaar met haarnetjes uit het ziekenhuis, maar vanwege de bezuinigingen ditmaal met de servetten van het hotel. Gel was de volgende dag hierdoor overbodig…. Katinka en Marjo hadden een hele serie ziekenhuis-, wieler- en Vogezenvragen verzameld en de deelnemers konden vanwege de moeilijkheidsgraad in rap tempo hun stoel weer opzoeken. Winnaar werd uiteindelijk ???

Na het eten even de benen strekken en een kort wandelrondje Gerardmer met Chiel. Hoewel we nu eindelijk eens echt in een stad zaten, was het ook hier verdomd rustig. Blijkbaar was Gerardmer nog aan het bijkomen van het wintersportseizoen. Vrijwel de enigen die we tegenkwamen waren Annemarie, Karin, Jos en Renzo. Daarna nog even wat drinken en vervolgens naar bed, want morgen wacht meteen de Grand Ballon.

Donderdag 27 juni, Rondje Grand Ballon

Op de eerste fietsdag in de Vogezen stond ook meteen het hoog(s)tepunt van deze bergketen op het programma, de Grand Ballon dus. Precies op het moment dat groep 1 onder leiding van John wilde vertrekken begon het te spatteren en al snel ook echt te regenen. Maar op zo’n eerste dag laat je je niet tegenhouden en dus was MCA Goes Vogezen om 8.50 uur een feit. Niet lang hierna vertrok ook groep 2 met Jos als navigator richting de Col de la Grosse Pierre, de eerste klim van de dag. In de afdaling van deze berg smolten de twee groepen samen en daarom werd vanuit La Bresse gezamenlijk koers gezet naar de tweede berg, de Col de Bramont. De regen was inmiddels gelukkig iets minder geworden, maar het frisse weer maakte het wel herfstachtige. Maar ach, het sneeuwde in ieder geval niet….

Zonder problemen werd ook de tweede col gevonden en nadat iedereen daar aan was begonnen, werd koers gezet naar de koffiestop. Die was gepland langs het Lac de Kruth-Wildenstein. Helaas hadden we na de afdaling van de Col de Bramont ons eerste pechgeval, Douwe reed lek. Vervangen van de band lukte niet erg, dus tot de koffiestop maar even een ander achterwiel gestoken. Rond 11.00 uur arriveerden we bij de koffiestop, waar de eigenaresse ons met open armen ontving. Iedereen warmde weer lekker op en kon met een goed gevoel op weg naar het hoofddoel van vandaag; de Grand Ballon.

Ook hier splitste de groep zich weer in tweeën. Groep 1 begon direct aan de klim richting Grand Ballon via Le Markstein, groep 2 daalde af richting Willer-sur-Thur en begon pas na 16 km. voornamelijk afdalen aan een 16 km. lange klim naar de Grand Ballon. Het was vooraf een beetje gokken of en wanneer de groepen elkaar zouden treffen, maar dat bleek bijzonder goed getimed te zijn. Bijna tegelijkertijd bereikten deelnemers van beide groepen van verschillende kanten de top. Tijdens de klim was het bovendien droog en af en toe scheen zelfs het zonnetje. Eenmaal op de top was dat voorbij, de meeste deelnemers moesten in de stromende regen de afdaling naar Le Markstein maken.

Gelukkig had de organisatie vooraf goed ingeschat dat het wel eens handig kon zijn de grote bus van Bak hier neer te zetten. Hierdoor konden we rond 13.30 uur lunchen in de bus en ondertussen dreven de ergste buien over. Vrijwel iedereen besloot hierdoor na de lunch weer op de fiets te stappen, wel werd de route iets aangepast. De afdaling van de bergkam via de Route des Américains werd te gevaarlijk geacht vanwege het natte wegdek. Deze afdeling kwam later in de week nog terug, tot genoegen van velen…., maar daarover later meer. Vandaag was het veiliger onze weg te vervolgen via de Route des Cretes. Bij La Schlucht werd vervolgens de Route de Colmar richting Gerardmer opgezocht. Tussen 15.40 en 16.30 uur was iedereen weer binnen en konden we ondanks de regen toch terugkijken op een geslaagde eerste fietsdag.

Helaas was het vanwege het matige weer niet gelukt de traditionele groepsfoto in de nieuwe shirts te maken. Maar er zal toch ook nog wel een mooie dag komen, waarop dit wel mogelijk is? Terug in het hotel bleek Manuela, één van de weinige hotelmedewerkers die vloeiend Engels sprak, koffiestops te hebben kunnen regelen voor dag 2 en 3. Op dag 2 moesten we hiervoor wel even een kleine omweg maken, maar dat hebben we wel over voor een bakkie koffie met wat lekkers.

Gegevens van deze dag;
- Gereden afstand 106,68 kilometer
- Totale fietsduur 4 uur, 47 minuten en 49 seconden
- Gemiddelde snelheid 22,2 km/uur
- Topsnelheid 59,0 km/uur
- Gemiddelde hartslag 143
- 1885 hoogtemeters en maximale hoogte van 1341 meter
- Temperatuur variërend van 5 16 graden, afwisseling van regen en opklaringen
- http://connect.garmin.com/activity/335457258 

Vrijdag 28 juni, rondje Petit Ballon

Met enig angst en beven werden de gordijnen rustig open geschoven. Maar warempel, de weg was droog en de bewolking was ook niet zo dik dat er ieder moment regen uit kon vallen. Een blik op de buienradar leerde ons bovendien dat het vandaag wel eens de hele dag droog zou kunnen blijven en dat kwam ook uit. Met meer eetlust dan de dag er voor, het zullen de zenuwen geweest zijn, werden de tanden in het ontbijt gezet. Zoals gebruikelijk was vrijwel iedereen vanaf het moment dat het buffet geopend werd al aanwezig om de maag te vullen. Helaas kon Gerda wegens ziekte vandaag niet meefietsen, maar daar tegenover stond dat Ineke in tegenstelling tot woensdag wel op de fiets klom.

Net als op de eerste dag vertrok groep 1 een kwartier eerder dan groep 2. Althans, dat was de bedoeling, want Grote Leider Johnny was z’n zonnebril kwijt. Gisteren had hij die zonder enig probleem ook kunnen missen, maar nu scheen het zonnetje. Met enige vertraging vertrok groep 1 alsnog richting de Col de la Schlucht, een klein kwartiertje later gevolgd door groep 2. Groep 1 bleek te beschikken over prima klimmers want pas in de afdeling van de Col de la Schlucht gingen de twee groepen in elkaar over. Dat had ook wel wat te maken met een lekke band van Leo in groep 2. Voordat we Munster in reden werd één groep gevormd, omdat we op zoek moesten naar de pleisterplaats in Gunsbach. Dat zoeken ging niet zonder slag of stoot, maar navraag bij een schooltje in Gunsbach zorgde er voor dat het lukte. Bij het schooltje werden ook snel even wat foto’s van de kinderen gemaakt, maar dat schoot een lerares in het verkeerde keelgat. Dat is namelijk ten strengste verboden en we werden gesommeerd hiermee te stoppen.

Een paar minuten later stapten we een groot complex binnen waar we volop de ruimte hadden. Nadeel was alleen dat er vrij weinig personeel was, één serveerster moest eigenlijk alles in haar eentje doen. Nadat ze halverwege was met koffie en thee hebben we maar eens gevraagd of we konden helpen met het gebak. Bleek dat ze maar liefst de keuze hadden uit 48 verschillende soorten! Dat leek ons niet zo’n goed idee, we moesten tenslotte nog een stukkie fietsen. De keuze werd beperkt tot twee en hierna ging het allemaal wat vlotter.

Na de koffiestop moesten we weer even terug naar Munster, maar dat was voor de Grote Leider simpeler gezegd dan gedaan. Met Wil in zijn kielzog mistte John de afslag naar het schooltje en daarmee ook het zicht op de groep. Nadat de rest door Jos de Petit Ballon was op geloodst, werd er driftig heen en weer gebeld met John. Maar nog voordat er daadwerkelijk contact was gelegd, arriveerden ook John, Wil en de volgbus bij de voet van de Petit Ballon. Iedereen had hier 11 km. klimmen voor de boeg en het piepte en kraakte behoorlijk waarbij het mij niet altijd duidelijk was of dat de fietsen waren of de mensen die er op reden. Carla en John zorgden vanuit de volgbus voor zeer welkome aanmoedigingen en/of verfrissingen.

Gevolg van al dat gepiep en gekraak was wel dat de groep behoorlijk uit elkaar werd gereden en de snelster klimmers (en dat zijn ook vaak de snelste dalers) wel even moesten wachten bij de beoogde picknickplaats. Wachten op de bus van Marcel moesten ze ook, maar daar kon Marcel weinig aan doen. Jos had hem namelijk op een inderhaast gemaakt kaartje naar een verkeerde splitsing bovenop de Platzerwasel gedirigeerd in plaats van naar de voet, foutje bedankt! Gelukkig was het nu wel droog en ook niet koud, dus het leed was te overzien. Vrijwel op het moment dat de laatste afdalers de picknickplaats bereikten, arriveerde ook Marcel.

We hadden nu al twee klimmen van enig (Schlucht) en behoorlijk (Petit Ballon) niveau gehad, maar nu volgde de waarschijnlijk zwaarste. Weliswaar in lengte de kortste van de drie, “slechts” 8 km., maar wel met een gemiddeld stijgingspercentage van dik boven de 7%. En waar het op de Petit Ballon al piepte en kraakte, op de Platzerwasel kwamen daar nog verschillende krachttermen bij. Sommigen gingen ook meerdere keren van de fiets om even op adem te komen, maar in de volgbus stappen was de meesten een stap te ver. We komen om te fietsen, dus we zullen fietsen, klasse!

Na het bereiken van de top was het nog even doorfietsen en vervolgens werd weer dezelfde bergkam als een dag eerder bereikt. Daar aangekomen bleken een aantal renners vermist. Dat ging om Leo, Renzo, Wouter en Sander. We waren even bang dat zij een afslag op de Platzerwasel hadden gemist, maar dat bleek niet het geval. Om niet koud te worden, waren ze alvast richting hotel gegaan. De rest van de groep ging als één geheel verder richting over de Route des Cretes. Waar het gisteren niet verantwoord was de afdaling via de Route des Américains te nemen, kon dat vandaag wel. Probleem was alleen dat dit niet helemaal goed was gecommuniceerd. De voorste rijders wisten er wel van, de achtersten niet. Maar omdat de voorste rijders de afdaling inzetten, kon de rest niet anders dan volgen. Op zich niet zo’n probleem, qua kilometers was het waarschijnlijk zelfs korter, maar het beloofde “bijna alleen nog maar dalen” veranderde hierdoor in “ook nog wel wat klimmen”. En als je dat niet verwacht, dan valt dat bepaald niet mee.

Terug in het hotel zaten wij (Chiel en Jos) al op de kamer toen John binnen kwam. Zijn woorden waren iets in de strekking van “de mensen waren hier helemaal niet blij mee”, het kan ook een iets steviger zin geweest zijn…. Van schrik doken wij onder onze dekens, gelukkig bleef John niet lang boos en de overige deelnemers ook niet.

Gegevens van deze dag (meeste gegevens van John);
- Gereden afstand 111 kilometer
- Totale fietsduur 6 uur, 17 minuten en 36 seconden
- Gemiddelde snelheid 19,3 km/uur (Jos)
- Topsnelheid 55,6 km/uur (Jos)
- Gemiddelde hartslag 138 (Jos)
- 2337 hoogtemeters en maximale hoogte van 1279 meter
- Temperatuur oplopend van 9 naar 20 graden, gemiddeld 14, half tot zwaar bewolkt.
- Jos; http://connect.garmin.com/activity/335457125 
- John; http://connect.garmin.com/activity/334790683 

Zaterdag 29 juni, Rondje Ballon d’Alsace/Regenronde

Net als in het Zwarte Woud hadden we de laatste dag gereserveerd voor de Koninginnerit (of is dat met ingang van dit jaar een Koningenrit???). Een rit met 4 echte beklimmingen en aan het slot nog een heel lastig stuk met eigenlijk nog een beklimming. Maar waar we al voor vreesden werd waarheid, het regende al toen we wakker werden. Snel werden de koppen bij elkaar en achter de laptop gestoken om te kijken hoe het weer zich zou ontwikkelen. Daar werden we niet vrolijk van, het leek pas na de middag droog te worden. Na enig overleg werd besloten de start uit te stellen tot 11.00 uur.

Door het uitstellen van de start kwam ook de koffiestop in de knel. Want we zouden bij vertrek om 11.00 uur pas rond lunchtijd in Le Thillot arriveren en dan hoeft het dus niet meer. Dus maar aan het hotel gevraagd of zij het restaurant konden afbellen. Die reageerden eerst behoorlijk teleurgesteld, begrijpelijk natuurlijk. Weer volgde koortsachtig overleg en besloten werd het restaurant te vragen of we het gebak dan konden ophalen. Gelukkig was de eerste teleurstelling in de tussentijd bij het restaurant verdwenen en zonder kosten konden we alles annuleren. Inmiddels draaide het al aardig richting 11.00 uur en van een weersverbetering was geen enkele sprake. John ondervond dat aan den lijve toen hij als een verzopen kat terugkeerde van een wandelingetje in de stad.

Met pijn in het hart en vol teleurstelling besloot de tourdirectie rond 11.00 uur dat er definitief een streep ging door het fietsprogramma. Het was met dit weer niet verantwoord de deelnemers de fiets op te jagen, gevaar voor onderkoeling lag op de loer. Tegelijk diende zich weer het volgende probleem aan; wat doen we met de lunch? Er volgde weer overleg met de hotelleiding en er werd een prijs opgevraagd voor een lunch in het hotel. Maar zoals bekend is het budget van het MCA niet (meer) oneindig en leek dit een lastige opgave te worden. Het hotel deed echter wat water bij de wijn en daardoor konden we een inderhaast maar prima geregelde lunch gebruiken in een achterafzaaltje van het hotel.

Na de lunch vormden zich diverse groepjes, het zwembad werd bezocht, de sauna, mensen sloegen aan het kaarten en sommigen pikten een (overdekt) terrasje in de stad. Maar bij een aantal bleef het fietsvirus opspelen en rond 14.00 uur, het weer leek ook wat op te knappen, verzamelden zich toch een aantal mensen bij de fietsenschuur. Chiel en Jos hadden na de lunch een rondje uitgedacht via de Col de la Schlucht en La Bresse via de Col de la Grosse Pierre weer terug naar Gerardmer. Het besluit viel er voor te gaan, wel zonder begeleiding van de volgbus.

De beklimming van de Col de la Schlucht verliep nog erg nat, eerst regen daarna dikke mist. Maar het had ook wel weer iets heroïsch, deze strijd met de elementen. Bovenop werd keurig gewacht en vervolgens was het voornamelijk afdalen richting La Bresse. Onderweg daar naar toe passeerden we de afslag naar de Col de Bramont die we maandag hadden beklommen, maar nu lieten we deze letterlijk en figuurlijk links liggen. In La Bresse bij de rotonde rechtsaf en daar begon eigenlijk direct de klim van de Col de la Grosse Pierre. Deze was bekend van dag 1, maar dan van de andere kant. Vanaf La Bresse had je echter alle tijd om in de klim te genieten van het uitzicht op de stad, ook al omdat het zonnetje er inmiddels door begon te komen.

Na het bereiken van de top was het alleen nog maar afdalen naar Gerardmer en dat ging dus prima. Minder prima ging het in Gerardmer zelf, want de voorste rijders waren wat gedesoriënteerd. Voordeel is dan dat je een rotonde tegenkomt, die kun je eindeloos blijven rondrijden tot er iemand aansluit die de weg wel weet. Nadeel was dat de rotonde vol fietsers stroomde en de Franse automobilisten vol verbazing (en irritatie) op hun beurt moesten blijven wachten. Uiteindelijk werd de rotonde in drie verschillende richtingen verlaten. Karin schoot naar links en maakte een klein ommetje, Luciene en ??? gingen rechtdoor en raakten verzeild in de fietsloze binnenstad en de rest koos het juist pad. Veilig en wel arriveerde iedereen even later bij het hotel, toch nog voldaan omdat het toch wel een mooi ritje was.

’s Avonds volgde na het diner editie twee van “servetje op servetje af”, deze keer gewonnen door Marcel. Nadat Siem enkele mensen had bedankt voor het mogelijk maken van deze reis werd de hotelbar opgezocht waar het nog lang gezellig bleef. Ondanks de verregende derde dag had iedereen het toch wel weer erg naar zijn/haar zin gehad en kon worden teruggekeken op een succesvol verblijf in de Vogezen.

Gegevens van deze dag;
- Gereden afstand 40,62 kilometer
- Totale fietsduur 2 uur, 1 minuut en 50 seconden
- Gemiddelde snelheid 20,0 km/uur
- Topsnelheid 52,6 km/uur
- Gemiddelde hartslag 129
- 849 hoogtemeters en maximale hoogte van 1068 meter
- Temperatuur gemiddeld 13 graden, eerst regen, later opklarend en half tot zwaar bewolkt
- http://connect.garmin.com/activity/335457007 

Zondag 30 juni
Zaterdag waren de fietsen al in de bus gezet om zondag op tijd te kunnen vertrekken. Dat ging zaterdag wel iets te enthousiast, want ook de fiets van een Belg die in het hotel verbleef, verdween in de bus. Gelukkig had de bewuste Belg dit op tijd in de gaten en kon zijn fiets nog redden van een reisje Nederland. Zondagochtend ging het verder beladen van de bus voorspoedig en om 8.52 uur werd het hotelterrein verlaten.

Samen met Chiel ging ik nog even een bakkie doen en een halfuur later vertrokken ook wij uit Gerardmer. De verwachting was dat we de bus nu wel in zouden halen, maar dat viel weer niet mee. Op de Luxemburgse grens was de achterstand nog steeds bijna een halfuur (11.11 uur om 11.37 uur) en een tankbeurt in Luxemburg brak ons daarna zwaar op. Een Belg (niet die van de fiets….) wist niet hoe het werkte en veroorzaakte hoogstpersoonlijk een minifile achter de pomp. Ons bekrook een beetje het gevoel dat je krijgt in de supermarkt als je bij de verkeerde kassa staat, maar nu duurde het maar liefst 25 minuten!

Pas om 14.30 uur reden we hierdoor Nederland weer binnen, de bus deed dat al een uur eerder. En alsof het zo moest zijn kwamen we in Nederland ook nog weer in een file terecht. Niet ver voor ons was een ongeluk en van 4 banen moest iedereen op 1 baan. Dat was eerst de linkerbaan en vervolgens moest het hele zootje weer naar de rechterbaan. Dat schiet natuurlijk niet echt op, weer verstreek een halfuur zonder dat we veel in voorwaartse richting opschoten. Hierna ging het wel goed en rond 17.45 uur zette ik Chiel en zijn spullen af in Hoogkarspel waarna ik om 18.00 uur de auto weer op het pad in Onderdijk kon parkeren. De bus arriveerde om 17.15 uur in Alkmaar.

De 5e MCA-fietstrip zit er op!

Verslagen

2017-05-20 Estafetteloop Den Helder - Maastricht

Verslag Estafetteloop Den Helder – Maastricht 2017

Zaterdag 20 mei was het dan eindelijk zover, na 2012 en 2015 was het nu de beurt aan 2017.
In [ ... ]

Lees meer...
2017-02-03 Fietsen op Tenerife !

Tenerife, 3 t/m 10 februari 2017

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze altijd. In dit geval was een goede voorbereiding vooral ook veel werk. [ ... ]

Lees meer...
2016-06-08 Zwarte Woud

Zwarte Woud, 8 t/m 12 juni 2016

Woensdag 8 juni

Zoals gebruikelijk vroeg dag aan het begin van een fietsreis van PV De Quint. In mijn geval ging het wekkertje [ ... ]

Lees meer...
2015-05-23 Estafetteloop

Verslag Den Helder – Maastricht 2015

Zaterdag 23 mei werd er in de hele vroege ochtend verzamelt bij de Labotheek van het MCA.

Alle hardlopers/ters [ ... ]

Lees meer...
2014-06-21 EXTREEM !!!

Alpen, 21 juni t/m 26 juni 2014


Zaterdag 21 juni, reizen
Drie weken na onze verkenningstrip moest het dan echt gaan gebeuren, PV De Quint Extreem. Al [ ... ]

Lees meer...
2013-06-26 Vogezen

Vogezen, 26 juni t/m 30 juni 2013

Woensdag 26 juni

Terwijl Marcel zijn Bakbeest de Juliana van Stolberglaan op draaide, draaiden Chiel en ik ons nog [ ... ]

Lees meer...
2012-06-27 Zwarte Woud

Zwarte Woud, 27 juni t/m 1 juli 2012

Inleiding
Vorige jaar was PV de Quint naar de Dolomieten in Italië geweest, een enorm succes, al snel wordt [ ... ]

Lees meer...
2012-05-12 Estafetteloop

Verslag Estafetteloop Den Helder – Maastricht 2012

Zaterdag 12 mei was het dan eindelijk zover, een kleine half jaar was er aan voorbereiding vooraf [ ... ]

Lees meer...
2011-06-14 Dolomieten

Dolomieten, 14 t/m 19 juni 2011

Dinsdag 14 juni
Het laden van de bus nam deze keer iets meer tijd in beslag en de fietsen stonden ook wat minder strak [ ... ]

Lees meer...
2010-09-26 Willem Andrea Tocht

Zondag 26 september 2010 was het dan eindelijk zover, de Willem Andrea Tocht kon dan toch nog verreden worden, na 2 maal de datum verzet te hebben was [ ... ]

Lees meer...
2010-08-28 Contente Mensch toernooi

 

Contente Mensch toernooi 2010

Op zaterdag 28-08-2010 heeft een hockeyteam van het MCA meegedaan aan het Contente Mensch toernooi.
Dit interhospitale [ ... ]

Lees meer...
2010-06-16 Morzine

Morzine, 16 juni t/m 20 juni 2010

Woensdag 16 juni
Rond 4.00 uur vetrokken richting John om samen naar Alkmaar te rijden. Ging allemaal vlotjes en rond [ ... ]

Lees meer...
2010-04-20 Blijf fit dagen in het MCA

PV de Quint was door het de afdeling Arbo van het MCA gevraagd om op de beurs; Blijf fit dagen te gaan staan met een stand. De redenen is dat de Quint vele [ ... ]

Lees meer...
2009-08-30 Willem Andrea Tocht

WILLEM ANDREA TOCHT 2009

Afgelopen zondag 30 augustus was het dan weer zover; De Grote Willem Andrea Tocht werd alweer voor de 8e keer verreden.
Een tocht [ ... ]

Lees meer...
2009-06-24 Alpe d'Huez

Alpe d’Huez, 24 juni t/m 28 juni 2009

Woensdag 24 juni 2009 was het dan eindelijk zover, een half jaar voorbereiding was er aan vooraf gegaan.
Om [ ... ]

Lees meer...

Sponsors

Bestuur

Amanda de Boer

Amanda de Boer: bestuurslid
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Werkzaam: Praktijkopleider

Tamara Jonker

Vice Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Informatie manager

Saskia van Raalte

Workshops Den Helder

Herfstbingo Den Helder

Bestuurslid en tevens aanspreekpunt voor Den Helder

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Communicatie

John Bakker

Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: Receptie en Veiligheid 

Cisca van Stralen

Penningmeester

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: AOA 

Kaartje2Go

kaartje2go

De code " NWZ10Kaartje"  geeft 10% korting op alle bestellingen via www.kaartje2go.nl.

Bij iedere bestelling doneert Kaartje2go 25 cent aan Stichting Familiehuis Alkmaar en Stichting vrienden van het Gemini in Den Helder

Personeels Voordeel Winkel

PVW intrabanner

Alkmaar Voordeelpas

image007.jpg

Sponsorkliks

donker 100 100

Bestuur

Amanda de Boer

Amanda de Boer: bestuurslid
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Werkzaam: Praktijkopleider

Tamara Jonker

Vice Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Informatie manager

Saskia van Raalte

Workshops Den Helder

Herfstbingo Den Helder

Bestuurslid en tevens aanspreekpunt voor Den Helder

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Communicatie

John Bakker

Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: Receptie en Veiligheid 

Cisca van Stralen

Penningmeester

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: AOA