16. 05. 10

Estafetteloop 2015

Verslag Den Helder – Maastricht 2015

Zaterdag 23 mei werd er in de hele vroege ochtend verzamelt bij de Labotheek van het MCA.

Alle hardlopers/ters en chauffeur verzamelde zich rond half 2 die ochtend. Er was door PV de Quint 2 negen persoons bussen gehuurd bij Middelbeek (www.middelbeekautoverhuur.nl ) die opgehaald waren door John den Outer en Wilbert de Wit. De organisator zelf kwam met een 6 persoons Camper aan kachelen (www.eencamperhuren.nl ) en er was een fiets geleend bij Theo Schilder (www.theoschilder.nl  )

3 jaar terug had ik gezegd al zou ik het ooit nog eens organiseren dan moet er een Camper bij want 37 uur achter elkaar achter het stuur zitten is onverantwoord en bij deze is er dus een Camper bij gekomen. Wat een weelde om tussen door te kunnen slapen. Onze kleding was net als de vorige keer gesponsord door het Sociaal Cultureel Fonds en het fruit, frisdrank en de melk werd ook net als de vorige keer gesponsord door het Facilitair bedrijf MCA

Door dat we om de zoveel tijd gaan wisselen creëer je 2 teams, de teams bestonden uit de volgende mensen; Team IC : Wilbert de Wit (IC), Katinka Vink (IC), Marleen Bruin (IC), Marjo v/d Burg (IC), Marion Overmeer (IC), Dieke Mooij (IC), Joyce Reekers (222), John den Outer (Extern) en John Bakker (070)

Team Paul bestond uit; Paul Rood (BCU), Fred Godijn (031), Rinco v/d Bunt (planningsbureau), Esther Kraakman (kinderkliniek), Thea Pluister (lab.), Arnoud Oude Nijhuis (Röntgen), Karin Lont (AOA), Elisa Bethlehem (048) en Gert-Jan Stolwijk (Extern).

Helaas moest Danielle Wetsteijn (224) zich een dag van te voren afmelden wegens ziekte.

Eigenlijk hadden we Karin Lont mee genomen als vliegende kiep maar door dat Danielle niet mee ging kon zij plaats gaan nemen in het team Paul. Toch wel redelijk onvoorbereid ging zij met ons mee maar met groot succes !

Om klokslag 03.00 uur volgde het startschot, 5 teams gingen tegelijk van start en er was 1 team al om 00.00 uur begonnen, dit was het team 50 stoere vrouwen, zij zouden pas zondag avond eindigen rond 23.00 uur in Maastricht … maar dit geheel ter zijde.

Team Paul begon met de eerste 14 km lopen. Rinco mocht als eerste lopen en Esther als eerste fietsen. (bij de loper blijft ten alle tijden een fietser voor de veiligheid en voor de route te bepalen).

Ons team kwam redelijk snel al aan kop te liggen, na Den Helder is het de bedoeling dat je door het pik donkere duin gaat wat wij ook keurig deden maar helaas een afslag te ver namen zodat Fred zo opeens op het strand stond, snel weer terug en al gauw bleek dat er een aantal teams niet het duin mee hadden gepakt maar op de grote weg gebleven waren. Dit heeft ons wat tijd verlies opgeleverd en zodoende de nodige achterstand op de andere teams. In dorp Callantsoog werd er van lopers gewisseld, de IC bus mocht aan de bak. De eerste 3 wissels volgenden snel want dit deden we om de 14 km, vanaf Bergen gingen we om de 42 km wisselen zodat we meer tijd hadden om tussendoor in de Camper of de bus te gaan slapen. In Bergen werden we blij verwelkomt door collega Jolanda met een heerlijke bak koffie, dank nog hiervoor ! De bus IC mocht als eerste de 42 km lopen waardoor het team Paul naar de Familie Rood in Heemskerk koffie ging drinken. Dit keer was de familie van te voren ingelicht op de komst van de hardlopers in tegen stelling tot 3 jaar terug …

In Krommenie ging het net als de vorige editie even verkeerd met de route, gelukkig heeft dit niet al te veel tijd gekost, het is en blijft een moeilijk punt. We werden nog even aangemoedigd door collega Anja, altijd leuk als er mensen langs de weg staan want zo stonden meerdere familieleden langs de route om ons aan te moedigen, klasse !

Nadat we weer gewisseld hadden mocht team Paul 42 km lopen, de IC bus ging 42 km verderop staan en dat was ergens langs het Amsterdams Rijnkanaal. Daar ging men voor het eerst gebruik maken van de slaap gelegenheid. Nadat er gebeld werd door team Paul dat zij er bijna moesten zijn werd iedereen wakker en maakte zich op voor de wissel. Echter kwamen daar wel de loper en de fietser maar geen volg bus … er werd evengoed gewisseld en zijn we maar gaan zoeken waar de bus stond en ja met elkaar bellen heb je elkaar toch redelijk snel gevonden. Snel gewisseld en weer door want de loper wacht niet ! Er werden schitterende (smalle) weggetjes genomen, prachtige plaatsjes aangedaan, een geweldige route ook om te fietsen ! Het weer was vanaf de start niet echt bijzonder, fris, zwaar bewolkt af en toe wat regen maar na de middag knapte het op en kregen we regelmatig de zon te zien. De 2e nacht viel qua kou ook erg mee vergeleken de vorige keer. De zondag was absoluut top met het weer, mooier kan bijna niet !

Ik weet niet meer in welke plaats we zaten maar in ieder geval was het tijd geworden om het avond eten te gaan maken. De organisator had kant en klare bami en macaroni mee genomen van de plaatselijke slager. Et moest alleen opgewarmd worden. De dames van de IC hadden weinig zin in om dit te doen en we besloten om te vragen of we de bus en camper op een boerenerf mochten neerzetten, ja hoor was het antwoord van de boerin, o ja zou u ook even de bami en macaroni voor ons kunnen opwarmen … eh ja was het antwoord en niet wetende dat straks team Paul met dezelfde vraag zou komen … Even heerlijk gegeten en snel even gaan slapen want de nacht kwam er aan …

De IC ploeg mocht het eerste gedeelte van de nacht op zich nemen en team Paul de 2e gedeelte.

Tja het is echt kikken om in het pikke donker op verlate weggetjes te lopen, af en toe een blaffende hond van een boeren erf maar voor de rest is het stil … Althans ergens bij Berlicum was het even anders want daar was een mega Dance feest aan de gang … De nacht vloog voorbij vooral dat de IC bus aan het slapen was en we opgeschrikt werden door het andere team, via de telefoon werd er gezegd nog 4 km dan zijn we bij jullie maar binnen 5 minuten was men er al … dus snel allemaal wakker worden en gaan met die banaan ! Beide teams gingen prima, er werd volgens mij gelukkig zeer weinig fout gelopen, alles was onder goede controle van chauffeurs en navigators die hun werk zeer nauwkeurig deden via Tom Tom, papieren boekwerk en i-pad. Zuid Limburg kwam die zondag al gauw in zich met gemene klimmetjes, de grootste klim hadden we speciaal een theorie voor uitgedokterd maar helaas zagen we die in duigen vallen. Team Paul zou voor en na de Cauberg lopen en de IC bus zou zijn lopers om de 100 meter eruit zetten zodat iedereen even 100 meter een sprintje mag trekken maar wij kregen te horen dat er een file was ontstaan in Valkenburg vanwege het schitterende weer. De IC bus is via de A2 naar Maastricht gereden om zo via de afdaling van de Cauberg te komen maar dit was nog een aardig ritje om, net dat wij naar beneden wilde rijden kwam team Paul al naar boven met de Camper, bus, fietser en loper …

Vlak voor de eindstreep werden alle lopers eruit gezet en zouden rustig aan gezamenlijk naar de finish lopen. Wij chauffeurs hadden nu even de tijd om onze voertuigen te parkeren en snel naar de finish te lopen want we wilden met zn allen tegelijk aankomen maar ook dit jaar lukte ons dat niet omdat het parkeer plaats vol was en we moesten uitwijken naar een andere plek.

Bij de finish was het een gezellige boel, mede door het prachtige weer ! Erna Schippers van het Familiehuis MCA stond ons op te wachten bij de finish met een mooie bloem en een andere attentie van het Familiehuis MCA. We wilden graag nog even een drankje bestellen maar dat duurde wel heel lang … uiteindelijk hadden de meeste wel wat en hebben we de rekening betaald en zijn we weer richting Alkmaar vertrokken. Alle chauffeurs waren op deze manier fit genoeg om de terug reis zelf te doen. Het was een fantastisch, gezellig en sportief weekend !!! Zeker op deze manier voor mij persoonlijk als organisator voor herhaling vatbaar !

Dit jaar haalde wel geld op voor KIKA, Nederlands Rode Kruis / Mappa Mondo en ons eigen Familiehuis MCA. Het eindbedrag is € 2.100,00 geworden dus ieder goed doel krijgt         € 700,00 op de rekening gestort.

Bij deze wil ik alle Sponsors enorm bedanken voor hun inbreng met name

Het Sociaal Cultureel Fonds 

Facilitair bedrijf MCA voor het leveren van het fruit, frisdranken en de melk !

BOT bouw; www.botbouw.nl 

Theo Schilder; www.theoschilder.nl 

Middelbeek autoverhuur; www.middelbeekautoverhuur.nl 

Camper verhuur; www.eencamperhuren.nl/ 

De uitslag ziet er als volgt uit;

Uitslag 2015

01 Look Forward gaat voor ZzinN Tijd; 31h51min58sec

02 Loopgroep ’03 Tijd; 33h13min58sec

03 Rotary Runners Tijd; 34h16min47sec

04 ’t Loopt wel los Tijd; 34h27min18sec

05 Schuberg Philis Tijd; 35h04min04sec

06 Team Zaanstreek – Kennemerland Tijd; 35h50min01sec

07 PV de Quint (MCA) Tijd; 36h06min46sec

08 50 Stoere Vrouwen Tijd; 45h26min30sec

Pers berichten;

Team MCA loopt de Estafette Den Helder-Maastricht - http://www.botbouwgroep.nl/team-mca-loopt-de-estafette-den-helder-maastricht/ 

Verslagen

2017-05-20 Estafetteloop Den Helder - Maastricht

Verslag Estafetteloop Den Helder – Maastricht 2017

Zaterdag 20 mei was het dan eindelijk zover, na 2012 en 2015 was het nu de beurt aan 2017.
In [ ... ]

Lees meer...
2017-02-03 Fietsen op Tenerife !

Tenerife, 3 t/m 10 februari 2017

Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze altijd. In dit geval was een goede voorbereiding vooral ook veel werk. [ ... ]

Lees meer...
2016-06-08 Zwarte Woud

Zwarte Woud, 8 t/m 12 juni 2016

Woensdag 8 juni

Zoals gebruikelijk vroeg dag aan het begin van een fietsreis van PV De Quint. In mijn geval ging het wekkertje [ ... ]

Lees meer...
2015-05-23 Estafetteloop

Verslag Den Helder – Maastricht 2015

Zaterdag 23 mei werd er in de hele vroege ochtend verzamelt bij de Labotheek van het MCA.

Alle hardlopers/ters [ ... ]

Lees meer...
2014-06-21 EXTREEM !!!

Alpen, 21 juni t/m 26 juni 2014


Zaterdag 21 juni, reizen
Drie weken na onze verkenningstrip moest het dan echt gaan gebeuren, PV De Quint Extreem. Al [ ... ]

Lees meer...
2013-06-26 Vogezen

Vogezen, 26 juni t/m 30 juni 2013

Woensdag 26 juni

Terwijl Marcel zijn Bakbeest de Juliana van Stolberglaan op draaide, draaiden Chiel en ik ons nog [ ... ]

Lees meer...
2012-06-27 Zwarte Woud

Zwarte Woud, 27 juni t/m 1 juli 2012

Inleiding
Vorige jaar was PV de Quint naar de Dolomieten in Italië geweest, een enorm succes, al snel wordt [ ... ]

Lees meer...
2012-05-12 Estafetteloop

Verslag Estafetteloop Den Helder – Maastricht 2012

Zaterdag 12 mei was het dan eindelijk zover, een kleine half jaar was er aan voorbereiding vooraf [ ... ]

Lees meer...
2011-06-14 Dolomieten

Dolomieten, 14 t/m 19 juni 2011

Dinsdag 14 juni
Het laden van de bus nam deze keer iets meer tijd in beslag en de fietsen stonden ook wat minder strak [ ... ]

Lees meer...
2010-09-26 Willem Andrea Tocht

Zondag 26 september 2010 was het dan eindelijk zover, de Willem Andrea Tocht kon dan toch nog verreden worden, na 2 maal de datum verzet te hebben was [ ... ]

Lees meer...
2010-08-28 Contente Mensch toernooi

 

Contente Mensch toernooi 2010

Op zaterdag 28-08-2010 heeft een hockeyteam van het MCA meegedaan aan het Contente Mensch toernooi.
Dit interhospitale [ ... ]

Lees meer...
2010-06-16 Morzine

Morzine, 16 juni t/m 20 juni 2010

Woensdag 16 juni
Rond 4.00 uur vetrokken richting John om samen naar Alkmaar te rijden. Ging allemaal vlotjes en rond [ ... ]

Lees meer...
2010-04-20 Blijf fit dagen in het MCA

PV de Quint was door het de afdeling Arbo van het MCA gevraagd om op de beurs; Blijf fit dagen te gaan staan met een stand. De redenen is dat de Quint vele [ ... ]

Lees meer...
2009-08-30 Willem Andrea Tocht

WILLEM ANDREA TOCHT 2009

Afgelopen zondag 30 augustus was het dan weer zover; De Grote Willem Andrea Tocht werd alweer voor de 8e keer verreden.
Een tocht [ ... ]

Lees meer...
2009-06-24 Alpe d'Huez

Alpe d’Huez, 24 juni t/m 28 juni 2009

Woensdag 24 juni 2009 was het dan eindelijk zover, een half jaar voorbereiding was er aan vooraf gegaan.
Om [ ... ]

Lees meer...

Sponsors

Bestuur

Amanda de Boer

Amanda de Boer: bestuurslid
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Werkzaam: Praktijkopleider

Tamara Jonker

Vice Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Informatie manager

Saskia van Raalte

Workshops Den Helder

Herfstbingo Den Helder

Bestuurslid en tevens aanspreekpunt voor Den Helder

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Communicatie

John Bakker

Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: Receptie en Veiligheid 

Cisca van Stralen

Penningmeester

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: AOA 

Kaartje2Go

kaartje2go

De code " NWZ10Kaartje"  geeft 10% korting op alle bestellingen via www.kaartje2go.nl.

Bij iedere bestelling doneert Kaartje2go 25 cent aan Stichting Familiehuis Alkmaar en Stichting vrienden van het Gemini in Den Helder

Personeels Voordeel Winkel

PVW intrabanner

Alkmaar Voordeelpas

image007.jpg

Sponsorkliks

donker 100 100

Bestuur

Amanda de Boer

Amanda de Boer: bestuurslid
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 
Werkzaam: Praktijkopleider

Tamara Jonker

Vice Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Informatie manager

Saskia van Raalte

Workshops Den Helder

Herfstbingo Den Helder

Bestuurslid en tevens aanspreekpunt voor Den Helder

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Werkzaam: Communicatie

John Bakker

Voorzitter

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: Receptie en Veiligheid 

Cisca van Stralen

Penningmeester

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Werkzaam: AOA